Kampanja podizanja javne svijesti o važnosti profesije socijalnog rada

19 May 2017

U 2015. godini u okviru projekta Child Protection Hub provedeno je istraživanje u Hrvatskoj pod nazivom  „Mapiranje postojećih praksi na području zaštite djece i potreba stručnjaka“  sa socijalnim radnicama i radnicama iz 5 centara za socijalnu skrb u Hrvatskoj,  s akademicima s Fakulteta socijalnog rada te studentima Fakulteta u Hrvatskoj.

Rezultati kvalitativnog istraživanja su, među ostalim, pokazali da se socijalni radnici osjećaju da je struka negativno obojana u medijima, navode da se često ističu propusti, a malo se piše o pozitivnim stvarima koje se događaju svakodnevno. Često se i samo socijalni radnici, pod etičkom zabranom otkrivanja informacija o slučaju, nisu mogućnosti zauzeti stav u medijima i obraniti svoju specifičnu odluku.

S tim u vezi, Child Protection Hub je, u svoj plan rada u 2017. i 2018. godini kao jedan od ciljeva stavio i aktivnosti vezane uz podizanje javne svijest građana o važnosti struke socijalnog rada te aktivnosti prezentiranja motivacije u radu te primjera dobre praske u struci.

Child Protection Hub provedo je intervjue s dvije socijalne radnice u centrima za socijalnu skrb u Zagrebu te njihove priče možete pročitati ovdje i ovdje. Ovim putem se zahvaljujemo Ravnateljici CZSS Zagreb gđi Tatjani Brozić Perić te Hrvatskoj udruzi socijalnih radnika na suradnji. 

Pojedini citati iz intervjua dizajnirani su u oblik slika i banera te su podijeljeni širom zajednicom putem društvenih mreža – prvenstveno Facebook-a. 

Pozivamo Vas da dijelite objave, postavite ih na svoju web stranicu ili da nam u slučaju pozitivnih iskustva u kontaktima sa socijalnim radnicima i institucijama socijalne skrbi ispričate svoje iskustvo (kontakt: vesna@hrabritelefon.hr)

This project is funded by: