[Srbija] Interaktivna predstava „Raskršće“

Datum: 
14. 06. 2018.
Organiser: 
CEPORA - Centar za pozitivan razvoj dece i omladine
Location: 
Dom omladine, Beograd
Type of event: 
Offline
Deadline for registration: 
19. 06. 2018.

četvrtak, 14. juna, od 19:30 u sali Amerikana Doma omladine, beogradski srednjoškolci će prikazati svetu svoje probleme, svoja razmišljanja i dileme i pozvaće publiku da se uključi u diskusiju i da nauči kako da pruži podršku mladima u odlučujućim trenucima njihovog odrastanja.

Interaktivna predstava „Raskršće“ bavi se „slikom“ koju o sebi imaju mladi u adolescenciji, njihovim odnosom sa roditeljima i vršnjacima i problemima koji nastaju u ovom periodu. Nastala je kroz seriju radionica sa beogradskim srednjoškolcima i bazirana je na ličnim pričama učesnika, koji su ujedno i glumci u predstavi. Predstava „Raskršće“ je originalna produkcija CEPORA - Centra za pozitivan razvoj dece i omladine.

Kroz interaktivnu predstavu publika će se upoznati sa tri junaka i pratiti ključne životne događaje koji su doprineli razvoju različitih problema tokom njihovog perioda adolescencije kao i sa načinima na koji se junaci bore sa izazovima sa kojima se susreću. Nakon izvođenja, moderator će uključiti publiku u pružanje podrške mladima na sceni.

Predstava je nastala u okviru projekta "Dramimo zajedno" koji je jedan od deset pobednika konkursa "Centrifuga" za 2017. godinu u okviru programa "Superste". Javnom izvođenju je prethodilo izvođenje predstave u pet beogradskih srednjih škola, pred preko 500 srednjoškolaca.

Ulaz je slobodan.

Režija: Vesna Popović

Igraju: Milica Petrović, Mina Matevska, Tea Danilović, Luka Simić, Nađa Čelić, Katarina Živković, Saša Jorović, Tatjana Stojković, Svetlana Stanić, Jana Vulović, Tamara Veljović, Nina Živković

 

Zemlja: 
Srbija
Jezik(ci) materijala: 
Srpski

Ovaj projek(a)t je finansiran od: