Smjernice za zadovoljavanje potreba mladih izašlih iz sustava socijalne skrbi

Date published: 
18. 07. 2018.
Izdavač: 
Udruga Igra

Udruga „Igra“ i Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece  aktivno surađuju na unapređenju kvalitete mladih koji izlaze iz skrbi. Zajedničkim snagama objavili su 2. dopunjeno izdanje edukativne brošure „Katapult“ i omogućili  mladima iz udomiteljskih obitelji da se uključe u grupe podrške u prvi mjesecima samostalnog života.

Ovim smjernicama Udruga Igra željela je izgraditi „mostove“ između mladih i predstavnika različitih ustanova kako bi se međusobno upoznali i čuli. Iznimno je važno da svima postane jasno da mladi koji izlaze iz skrbi ne traže više nego ostali mladi. Jedina razlika je ta da u trenutku punoljetnosti moraju imati opravdan razlog zbog kojeg ostaju u skrbi dok je nama drugima koji smo imali sreću živjeti s roditeljima dopušteno da još neko vrijeme živimo pod roditeljskim okriljem i da za to nemamo neki posebno opravdani razlog.

U nastavku možete pročitati nešto više o tome kako su stručnjaci Udruge sami nastojali dati vrijeme i prostor mladima da izraze svoja mišljenja, potrebe i poteškoće na koje nailaze te pronaći načine kako im u tome možemo svi zajedno pomoći.

Dokumenta u prilogu: 
Target professionals: 
psiholog
Non-governmental Organisation (NGO)
Project Manager
edukator
OCD radnik
socijalni radnik
Drugo
Ovaj sadržaj je relevantan za državu(e): 
Hrvatska
Jezik(ci) materijala: 
Croatian

Ovaj projek(a)t je finansiran od: