Multimedija

Kada imate samo nekoliko minuta na raspolaganju da osv(j)ežite svoje znanje, ovd(j)e možete da pročitate kratak pregled istraživanja, odslušate neki podkast ili odgledate kratak video snimak.

159 items available. Click here to search.
Program podrške u zapošljavanju mladih koji žive i/ili rade na ulici [Video]
video19. 12. 2020.
Published by Centar za integraciju mladih
Program podrške u zapošljavanju mladih koji žive i/ili rade na ulici ima za cilj da kroz sveobuhvatni sistem podrške, osnaživanje i uključivanje u sistem poveća zapošljivost ove grupe mladih.
"Hair Love" [Video]
video05. 12. 2020.
"Hair Love", animirani film iz SAD, dobitnik Oskara za najbolji kratki animirani film, reditelja Matthew A. Cherry, na dirljiv način govori o devojčici koja žuri na mamin rođendan u bolnicu i otac mora da joj pomogne sa frizurom..
Opreza nikad dosta: O korona virusu (za djecu) [Video]
video01. 07. 2020.
Published by Save the Children North West Balkans
„Opreza nikad dosta“ nije princip koji odgovara radoznalosti i razigranosti djece, ali ponovni rast broja slučajeva zaraženih korona virusom razlog je da svi budemo oprezniji.
Superheroji u pokretu koji su promenili naše živote [Video]
video18. 06. 2020.
Published by Save the Children NWB
Put zapadnog Balkana je od 2015. godine jedna od najčešće korišćenih ruta za izbeglice i migrante iz zemalja Bliskog Istoka i Severne Afrike koji pokušavaju da dostignu bezbednost u Evropi.
Konzorcijum za decu ulice objavio je prvi u nizu video snimaka o dečijim pravima za vreme pandemije Covid-19 [Video]
video17. 06. 2020.
Published by Consortium for Street Children
Konzorcijum za decu ulice objavio je prvi u nizu video snimaka o dečijim pravima za vreme pandemije Covid-19. Ovo su video snimci prilagođeni deci koji su pomogli deci da razumeju svoja prava i kako na njih može uticati u kontekstu Covid-19.
EndeavorRX - video igrica namenjena decci sa ADHD-om [Video]
video16. 06. 2020.
Published by Akili Interactive
Akili Interactive's EndeavorRKS je prva video igrica koja se u SAD-u može legalno prodati i prepisati kao lek.
Prepoznavanje zlostavljanja dece [Infografik]
infographic22. 05. 2020.
Published by Child Protection Hub
Na osnovu praktičnih uputstava, kreiranim od strane Paul Bercea, o tome kako identifikovati znakove zlostavljanja kod dece,
Hanin kućni dnevnik [Video] [Video]
video17. 05. 2020.
Published by UNICEF
U ovom videu, devojčica Hana koja je izbeglica u Italiji, Iako se odvojila od svojih prijatelja, objašnjava kako pronalazi načine da ostane u vezi sa njima tokom pandemije.
#StillLearning [Video]
video05. 05. 2020.
Published by TheirWorld
Nick Sharratt je poznati ilustrator dečijih knjiga i ambasador za "Njihov svet". Sa crtanjem je počeo u detinjstvu i osećao je da crtanjem može izraziti svoja osećanja i može biti bilo ko.
Održavati učenike motivisanim i uključenim [Website link]
websitelink05. 05. 2020.
Published by Vlada UK
Britansko ministarstvo obrazovanja zajedno sa školama sastavilo je tehničku belešku o daljinskom obrazovanju za vreme koronavirusa. Evo nekoliko dobrih praksi koje će škole i nastavnici trebati da poštuju o motivaciji, angažmanu i proceni.

Stranice

Ovaj projek(a)t je finansiran od: