Priručnik za podršku mladićima i dečacima u kriznim situacijama

detalji

Datum izdavanja:  01. 03. 2018. Author:  Marina Starčević Cviko / CARE International Balkans Branko Birač / Centar E8 Beograd Vesna Cvetković / NEXUS Vranje Nataša Milosavljević / NEXUS Vranje Izdavač:  CARE International Balkans Vrsta publikacije:  Toolkit / Handbook / Manual

U odgovoru na krizu koja se odvijala na Balkanu 2015-2017 godine, CARE International Balkan (u daljem tekstu CARE Balkans) obezbedio je najnužniju humanitarnu pomoć izbeglicama i migrantima koji su prolazili kroz Srbiju na putu u zemlje EU. CARE im je obezbedio hranu, sklonište i neophodnu obuću i odeću, nudio vodu, sanitarne mere i higijenu (WASH), i zaštitu.

Osnovni cilj bio je pružanje podrške naporima srpske vlade i lokalnih zajednica pogođenih izbegličkom krizom, i pružanje direktne pomoći izbeglicama i migrantima. Za vreme krize, CARE i lokalni saradnici su primetili da su mladići-migranti, uglavnom maloletnici bez pratnje, grupa kojoj je pomoć najviše potrebna. Oslanjajući se na bogato iskustvo u uključivanju dečaka i mladića na Balkanu u programe koji promovišu sprečavanje nasilja, zdrav način života i rodnu ravnopravnost, odlučili smo da iskoristimo postojeći Program Y2, kao i Kids Welcome Initiative3 koji sprovodi CARE Nemačka, i da ga prilagodimo za rad sa mladićima-migrantima.

Ovaj priručnik sadrži pregled iskustava organizacije CARE u radu sa mladićima-migrantima i daje smernice za rad svim radnicima na terenu, medijatorima i edukatorima koji su sa njima u kontaktu.

Ukupan broj stranica: 
80
Series this is part of: 
Jezik(ci) materijala: 
Engleski i Srpski
Ovaj sadržaj je relevantan za državu(e): 
Srbija

Ovaj projek(a)t je finansiran od: