Projekt "Za život djece bez nasilja"

Postignuća nakon dvije godine implementacije

detalji

Datum izdavanja:  20. 12. 2017. Autor:  Terre des hommes Moldova Izdavač:  Terre des hommes Moldova Vrsta publikacije:  Report / Study / Data

U veljači 2016, 960 djece iz 30 Moldavijskih lokalnih zajenica su sudjelovali u istraživanju pod nazivom "Dječji pogledi na rodne stereotipe", koji je imao za cilj identificirati rodne stereotipe koji postoje u društvu. Na temelju ovog istraživannja, nekoliko je alata razvijeno kako bi se umanjili stereotipi te su oni razvijani u razdoblju između svibnja 2016 i svibnja 2017. Ovi alati su korišteni u svrhu provođenja različitih aktivnosi: psihosocijalne akivnosti, ljetni kampovi, aktivnosti kroz igru te peer-to-peer aktivnosti.  Oko 3000 djece je sudjelovalo u ovim aktivnostima, 837 je sudjelovalo u drugoj fazi istraživanja kako bi se vidio utjecaj gore navedenih alata. 

Komparativni rezultati istraživanja pokazali su umanjivanje postotka djece koja se slažu sa stereotipnim rečenicama. Za više informacijama o rezultatima studije pogledajte priloženi dokument. 

Ova publikacija je kreirana kroz projekt “For a life without violence for children in Moldova” koji je provedo terre des Hommes uz financijsku podršku OAK foundation. 

Ukupan broj stranica: 
32
Series this is part of: 
Ovaj sadržaj je relevantan za državu(e): 
Moldavija

Ovaj projek(a)t je finansiran od: