Dobrodošli na igralište! Interaktivni i umjetnički alati u radu s djecom i odraslima

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

This webinar has already taken place. You will not be able to join it.

Datum održavanja vebinara: 
21. 09. 2016.
Start and finish time of webinar: 
14:00 CET
Lecturer: 
Katja Bizjak, trainer and coach

Kada radimo s ljudima često moramo biti vrlo kreativni kako dobili i zadržali njihovu pozornost, uključenost i suradnju. Interaktivni alati (poput slika, razglednica, kocki, blokova, minijatura, lutaka ...), ili umjetnički alati (izradom kolaža, umjetničkih djela, crtanja) nude nam široku paletu mogućnosti kako za početak, produbljivanje ili zaključivanje susreta, bez obzira govorimo li o radu "jedan na jedan" ili radu s grupom djece ili odraslih.

Simbolički i umjetnički načini izražavanja su izuzetno moćan alat. Oni vode materijal od nesvjesnog do svjesnog što može dovesti do liječenja traume. Vrlo je korisno za rad s djecom migranata budući da takvo izražavanje može prevladati jezične barijere. Osim toga, to uključuje i druge dimenzije psihe, a ne samo kognitivni dio našeg funkcioniranja.

U webinaru ćemo susresti različite alate i voditelj će podijeliti svoje iskustvo u radu s raznim grupama, primjerice, s djecom, adolescentima, učiteljima, mladim zaposlenicima u nevladinim udrugama, timovima u tvrtkama. Također su uključene i ranjive skupine (poput gay skupina, migranata).

Webinar "Dobro došli na igralište" će nam dati neke ideje kako koristiti jednostavne alate (koje također možemo proizvesti sami) za postizanje boljih rezultata, ali i kako pronaći zabavu u poslu koji radimo. To je korisno za svakoga, tko radi s ljudima (djecom i odraslima) na dnevnoj bazi - od individualne terapije/treninga/savjetovanja, do grupnih susreta ili programa obuke.

O predavaču:

Katja Bizjak, trener

Katja Bizjak provodi različite seminare, treninge, teambuilding-a i obuke više od 15 godina. Glavni fokus tih programa je na komunikaciji, međuljudskim odnosima, rješavanju sukoba, načinu nošenja s teškim klijentima, motivaciji, potencijalnom razvoju, upravljanju vremenom i stresom. Pri tome koristi kreativne i interaktivne načine rada, a kombinira treninge s osobnim razvojem i znanjem iz psihoterapije (transakcijska analiza, teorija izbora, gestalt).

Uz profesionalnu pozadinu, socijalnu pedagogiju, gđa Bizjak završila je Coach with Practitioner Diploma in Executive Coaching, studij Jungian Coaching i studij Creative Expressive Art Therapy. Gđa. Bizjak radila je 8 godina s UNICEF-om u Sloveniji, gdje je bila voditelj obrazovnih programa, koji su se bavili zaštitom i zagovaranjem prava djece. Trenutno gđa. Bizjak radi i vodi Sandtray, gdje se "učenje događa kroz igru".

Snimak vebinara je dostupan OVDE.

Ovaj projek(a)t je finansiran od:

Kontakt

Terre des hommes Regional Office
1027 Budapest,
Bem rakpart 50. T.1, .
Hungary

Phone: (36 1) 266-5922