Integracija žrtava trgovanja ljudima: putokaz za stručnjake (ChildHub webinar)

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Datum održavanja vebinara: 
12. 12. 2018.
Start and finish time of webinar: 
4-5pm CET
Lecturer: 
Nikola Kondev, National Anti Trafficking Commission of Bulgaria
Vineta Polatside, Head of the Anti trafficking Task Force, Council of the Baltic Sea States (CBSS)
Organizator: 
ChildHub

Organiziramo webinar kako bismo prikazali rezultate rada koje je provelo Vijeće baltičkih zemalja u suradnji s Međunarodnim centrom za razvoj migracijske politike (ICMPD) kao dio TRAM projekta (Trgovanje ljudima migracijskim rutama prema Europi premošćujući jaz između migracije, azila i borbe protiv trgovanja ljudima). U ovoj jednosatnoj raspravi posebno će se osvrnuti na integraciju žrtava trgovanja ljudima koji su kao dio izbjeglica ili migranata pristigli u Europu između 2015. i 2018. Govornici će izložiti putokaz za integraciju žrtava trgovanja ljudima među migrantima u Finskoj, Njemačkoj i Švedskoj koji je osmišljen tijekom projekta.Tijekom webinara će se također osvrnuti na intervenciju Bugarskog nacionalnog povjerenstva za suzbijanje trgovanjem ljudima u vezi s njihovim radom u švicarsko-bugarsko suradničkom programu koji je potaknuo integraciju žrtava trgovanja ljudima u Bugarskoj. Ovo je izvrsna prilika za sudionike kako bi razumjeli izazove i prilike koje mogu prepoznati, iskoristiti ili savladati u poticanju integracije ili reintegracije žrtava trgovanja ljudima. Ovo je drugi po redu od TRAM niza webinara. Prvi smo organizirali ranije ove godine na kojem su govornici raspravljali o rezultatima istraživanja „Trgovanje ljudima migracijskim rutama prema Europi: Premošćivanje jaza između migracije, azila i borbe protiv trgovanja ljudima” s posebnim naglaskom na djecu bez pratnje i odvojenu od roditelja koja putuju u Europu rutama Zapadnog Balkana. Pritisnite ovdje kako biste poslušali snimku prvog webinara.

 

O govorniku:

Nikola Kondev je radio kao nezavisni istraživač migracija za Međunarodnu organizaciju za migracije, mapirao je i analizirao migracijska kretanja u EU-27 državama članicama i to kao dio Nezavisne mreže imigracija radne snage i integracijskih stručnjaka. Od 2011. godine radi u sektoru javne uprave u Bugarskoj na području regularne i neregularne migracije. Radio je u Ministarstvu rada i socijalne politike kao stručnjak za radnu migracijsku politiku i bio je odgovaran za svakodnevnu komunikaciju s jedinicama Ministarstva rada i socijalne skrbi u veleposlanstvima Republike Bugarske u Ateni, Berlinu, Bernu, Dublinu, Londonu, Madridu, Nikoziji i Beču. Radio je i u Državnoj agenciji za izbjeglice kao politički analitičar međunarodne zaštite i bio je odgovoran za koordinaciju bugarskog sudjelovanja u izradi politike na razini Europske unije, osobito za razvoj i provedbu novih politika i mehanizama kao na primjer sheme za relokaciju i pomoć pri preseljenju te također za standardne operativne postupke. Pridružio se NCCTHB timu u srpnju 2016.

 

Kako prisustvovati webinaru?

Kliknite tipku ispod kako biste se prijavili za webinar. Nekoliko sati prije početka webinara dobit ćete mail s linkom na webinar sobu i uputama kako se priključiti. Priključivanje webinaru je veoma jednostavno, ne zahtijeva posebne vještine i zahtijeva minutu do dvije vremena. Webinaru se možete priključiti s Vašeg kompjutera, tableta ili mobilnog uređaja.

 

Trebate se prijaviti na ChildHub kako biste se mogli pridružiti ovom webinaru. Ako još uvijek nemate račun, molim vas da se registrirate.

Topic(s): 
Jezik(ci) materijala: 
English
Series this is part of: 

Ovaj projek(a)t je finansiran od: