Medicinska evaluacija drugi deo - Ključni kriterijum za Barnahus i slične modele (CHILDHUB WEBINAR)

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

This webinar has already taken place. You will not be able to join it.

Datum održavanja vebinara: 
25. 10. 2018.
Start and finish time of webinar: 
3-4pm CET
Lecturer: 
Resmiye Oral, profesor pedijatrije, direktor programa za zaštitu dece na Univerzitetu u Ajovi, SAD
Organizator: 
ChildHub

O vebinaru:

Jedan kriterijum Barnahus modela je da se sprovode medicinska evaluacija kako bi se osiguralo pravo žrtve na zdravlje i obezbedili forenzički dokazi za potrebe istrage. Kao deo svojih medicinskih usluga, Barnahus ili slični modeli takođe treba da obezbede tretman i upućivanje na specijalistu kao sastavni deo svojih usluga.

Ova trodelna mini serija vebinara će istražiti mnoga razmatranja za ispunjavanje kriterijuma medicinske evaluacije Barnahus modela:

Prvi deo serije vebinara "Okvir za medicinske standarde", sa Rune Stefanom, konsultantom pedijatrom u Univerzitetskoj bolnici Karolinska, Švedska, biće održan 18. oktobra 2018. godine u 15 sati po centralno evropskom vremenu. Snimak prvog dela vebinara je dostupan ovde.

Drugi deo serije vebinara baviće se Dijagnostikovanjem fizičkog zlostavljanja i donošenjem odluka, sa Oral Resmiom, profesorom pedijatrije, direktorom programa za zaštitu dece na Univerzitetu u Ajovi, SAD.

Ova mini serija je namenjena svim profesionalcima koji rade na ispunjavanju standarda kvaliteta Barnausa ili koji na drugi način obezbeđuju pouzdane dokaze i dobre ishode za decu koja su žrtve i svedoci nasilja. Pridružite nam se da naučite:

  • Zašto je medicinska evaluacija važna za dobrobit dece i samu istragu,
  • Koji su najbolji oblici praksi za multidisciplinarnu saradnju koja uključuje medicinsku evaluaciju,
  • Koje su vrste lekara koji treba da budu dostupni Barnahusu i koja dodatna obuka im može biti potrebna,
  • Kako može izgledati "child-friendly" soba za preglede,
  • Koji su to procesi otkrivanja medicinskog problema koji bi inače mogao ostati neprimećen,
  • Kako se obezbeđuje dalje lečenje i praćenje.

Ovaj vebinar je namenjen svim profesionalcima koji rade na ispunjavanju standarda kvaliteta Barnausa ili na drugi način obezbeđuju pouzdane dokaze i dobre ishode za decu koja su žrtve i svedoci nasilja. Preporučujemo da pregledate Barnahus Quality Standard #7 pre nego što pristupite ovom vebinaru. Najljubaznije pozivamo učesnike da postavljaju pitanja i doprinesu sopstvenim iskustvima u "chat" opciji vebinara. 

Treći deo serije vebinara odnosi se na dijagnostikovanje seksualnog zlostavljanja i donošenje odluka, sa Godard Andreom, pedijatarom konsultantom i šefom, Havens Centar za upućivanje seksualnih napada, "Kings College" bolnica, "NHS Fundation Trust", Velika Britanija, biće održan 19. novembra 2018. godine u 15 sati po srednje evropskom vremenu. Za treći deo vebinara se možete prijaviti ovde.

Kako da prisustvujete vebinaru:

Kliknite na dugme ispod kako biste se prijavili za vebinar. Nekoliko sati pre početka vebinara dobićete email sa linkom ka sobi za vebinar i uputstva kako mu se priključiti. Priključivanje našim vebinarima je vrlo lako, ne zahteva od nikakve posebne veštine i traje samo nekoliko minuta. Možete se priključiti vebinaru sa Vašeg računara, tableta ili mobilnog telefona.

Ovde možete proveriti vreme početka vebinara u Vašoj vremenskoj zoni.

Jezik(ci) materijala: 
Engleski

Ovaj projek(a)t je finansiran od:

Kontakt

Terre des hommes Regional Office
1027 Budapest,
Bem rakpart 50. T.1, .
Hungary

Phone: (36 1) 266-5922