Sigurniji Internet za djecu

Datum održavanja vebinara: 
17. 09. 2015.
Start and finish time of webinar: 
15h
Lecturer: 
Lidija Kralj, urednica portala Učitelji.hr i profesorica matematike i informatike
Organizator: 
ucitelji.hr

Istraživanje Hrabrog telefona i Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba na uzorku od 1500 djece, pokazalo je da 93% djece ima otvoren Facebook profil. U 78% slučajeva djeca nemaju nikakva definirana pravila kod kuće o korištenju interneta. U ukupnom uzorku djece uključene u istraživanje njih 12,1% je doživjelo nasilje na Facebooku, a 9,6% njih ponašalo se nasilno. Svako peto dijete izjavljuje da je nekoliko puta ili često primalo uvredljive poruke ili komentare putem Facebooka.

Navedeni rezultati pokazuju da je roditeljima i stručnjacima potrebna pomoć u ovoj temi. Kako se dijete može zaštititi na internetu, a pritom uživati u njegovim mogućnostima govoriti će Lidija Kralj, osnivačica portala Ucitelji.hr i digitalnog časopisa Pogled kroz prozor, profesorica matematike i informatike koja je nagrađena ove godine od strane  Global Educator Challenge.

Lidija Kralj navodi: Informatička pismenost za današnje je đake neophodna, no ona se ne svodi samo na baratanje različitim programima – zaštita podataka, sprečavanje prekomjernog dijeljenja podataka i sprečavanje elektroničkog nasilja jednako su bitne teme za školarce, na koje bi se trebala obratiti pozornost. 

 

Kako bi se prijavili na webinar pošaljite e-mail Vesni Katalinić, nacionalnom koordinatoru za Hrvatsku na vesna@hrabritelefon.hr

Snimak vebinara je dostupan OVDE.

Ovaj projek(a)t je finansiran od: