USKORO: “Mi govorimo – jeste li nas spremni slušati?” Izazovi u smislenom uključivanju d(j)ece u aktivnosti d(j)ečije zaštite i razvijanje politika iz ove oblasti.

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Datum održavanja vebinara: 
29. 05. 2015.
Start and finish time of webinar: 
11.am CET
Lecturer: 
Ms. Berina Ceribašić, Executive Director of the Bosnian NGO "NAŠA DJECA" and
Ms. Valbona Carcani, Terre des hommes Delegation in Albania
Organizator: 
Child Protection Hub
Bosnian youth participating in Youth Parliament with Nasa Djeca

Trud i zalaganje bosanskohercegovačke nevladine organizacije "NAŠA DJECA"' da promoviše participaciju d(j)ece je podržavao Save the Children skoro 10 godina. Prvo je sve započeto u školama kroz formiranje "monitoring grupa", a kasnije nastavljeno kroz jačanje participacije d(j)ece u općinama - pri čemu su formirani D(j)ečiji parlamenti. Na državnom nivou, organizacija je imala nekoliko događaja u Državnom parlamentu (Parlamentarna skupština BiH) gdje su djeca zagovarala za potpisivanje Trećeg Opcionog protokola Konvencije o pravima d(j)eteta u Bosni i Hercegovini.  

Gđa Berina Ceribašić, izvršna direktorica "Naša djeca" će prezentirati standarde za smislenu participaciju (6) i primjere za svaki od pomenutih. Govorit će o participaciji d(j)ece u pisanju izv(j)eštaja i zagovaranju, kao i predstavit će prim(j)ere d(j)ečijih mreža i kako struktuirati d(j)ečije grupe.  

U dodatku, gđa Valbona Carcani iz delegacije Terre des hommes u Albaniji će prezentirati iskustva u formiranju grupa za konsultacije sa d(j)ecom u pokretu, praktične primjere za rad s d(j)ecom i njihova iskustva u vođenju grupa d(j)ece i kako ih uključiti. 

Jezik vebinara je Engleski

Snimak vebinara je dostupan OVDE.

 

Jezik(ci) materijala: 
engleski

Ovaj projek(a)t je finansiran od: