Multimedia

Ku ke vetëm pak minuta për të përditësuar njohuritë, lexo këtu përmbledhjen e kërkimit, dëgjo një podcast ose shiko një video të shkurtër.

85 items available. Click here to search.
Mos i harroni djemtë. Ata janë viktima të dhunës gjithashtu (Infographic)
infographic16 Kor 2015
Published by WithoutViolence
Nga se jane te ndertuar djemte? Nga e njejta permbajtje ashtu sikurse vajzat. Ky infografik tregon fakte statistikore, qe vertetojne se djemte jane po aq vulnerabel sa edhe vajzat kur behet fjale per dhunen.
Jeta Përtej Trafikimit: Ri/integrimi i Personave të Trafikuar në Ballkan 2007-2014. [Përmbledhje] [Document]
document23 Maj 2015
Published by Published by the King Baudouin Foundation
  Publikuar nga Fondacioni KingBaudouin, 23 Maj 2015. Autor GeoffMeade.  
Sa janë fëmijët tanë të mbrojtur nga trafikimi? Ja një eksperiment interesant! (Video)
07 Maj 2015
Published by Telegrafi http://www.telegrafi.com
Joey Saldas ka vërtetuar se fëmijët, pa marrë parasysh se sa janë të paralajmëruar nga prindërit që të jenë të kujdesshëm në komunikimin me të huajt, jo vetëm që lehtë hyjnë në biseda me të huaj, por edhe shumë shpejt pranojnë edhe për të shkuar m
Kosova pa Qendër Edukativo-Korrektuese për të Mitur
video30 Pri 2015
Oda e Avokatëve dhe UNICEF-i ka organizuar një takim lidhur me qendrën edukuese-korrektuese të të miturve në Kosovë. Në takim, u diskutua për pozitën e të miturve që ka të bëjnë me procedurën penale.
Do e ndaloje abuzimin ndaj femijes? (Eksperiment Social)
28 Pri 2015
Cfare do te beje nese do te shihje dike te abuzonte apo neglizhonte nje femije ne publik?
Ndal turizmit seksual me femijet permes webcam! Sweetie 2.0
video23 Pri 2015
Published by Terre des hommes
Terre des Hommes e Hollandës në bashkëpunim të ngushtë me specialistët ndërkombëtarë përgatitën një program të avancuar për të parandaluar abuzimin seksual online për fëmijët në gjithë botë.
Trafikimi i femijeve dhe skllaveria moderne
audio10 Pri 2015
Published by dna - david niven associates
Tek ky podcast Bharti Patel, Shefja ekzekutive e ECPAT UK, flet për praktikat e trafikimit të fëmijëve dhe skllavërisë moderne në shekullin e 21. Niveli në të cilin ndodhet është një nga turpet më të mëdha të njerëzimit në të gjithë botën.
Mbështetja e Sipërmarrjeve Sociale për Mbrojtjen e Fëmijëve
document05 Shk 2015
Published by Terre des hommes Albania
Që prej 2006, Terre des hommes Shqipiëri, ka mbështetur nëpërmjet OJQ-së partnere CAAP – Veprime të Përbashkëta kundër Varfërisë, Aktivitete të ndryshme për Gjenerimin e të Ardhurave (IGA) për familjet rome dhe egjiptiane. Ato përfshinin mbështetj
Të thurësh ëndrra të tjera: Ndikimi që ka emigracioni tek mirëqenia psiko-sociale e fëmijëve, të rinjve me origjinë shqiptare si dhe tek familjet e tyre kthimi në Shqipëri.
websitelink30 Jan 2015
Published by Journal Childhood
Autore: Zana Vathi, Universiteti, Edge Hill University, MB, Veronika Duci, Universiteti Tiranes, Shqipëri DOI: 10.1177/0907568214566078 Abstrakt
Fëmijët e lënë në dorëzim: Një studim mbi kërkesat ligjore dhe procedurat për daljen dhe ri-hyrjen e të miturve romë në kontekst të trafikimit të qenieve njerëzore: roli i noterive [Përmbledhje]
document30 Jan 2015
Published by Terre des hommes Romania
Botuar nga TdH, Titulli I projektit ‘ICARUS: Përmirësimi i koordinimit dhe Përgjegjësia kundrejt të Miturve të Pashoqëruar Rumunë” Siguria, botuar më 30 janar 2015. Autorët Kristinel Buzatu dhe Klaudia Kampeanu.

Faqet

Ky projekt është financuar nga: