Pyetje - How to use this site

Faqja mbledh materiale për mbrojtjen e fëmijëve dhe si të kryhet mbrojtja e fëmijëve, përfshi kërkimet, raportet dhe materialet analitike si dhe materiale auto-didaktike nga të cilat mund të mësoni vetë, video të shkurtra dhe podcasts dhe materiale të tjera që mbështesin vetë zhvillimin e profesionistëve për mbrojtjen e fëmijëve.

Zotëruesit të kësaj faqeje internet do të dëshironin t’I kërkonin të gjithë përdoruesve të shikojnë Kartën e Etikës (lidhja) dhe Politikën për Mbrojtjen e Fëmijëve. Ju lutem, përdorni këtë faqe internet duke dhënë informacion të vlefshëm për veten dhe koresponcën tuaj. Ju lutem, respektoni mendimet dhe identitetin personal të të tjerëve.

Mund të përdorni këtë faqe në kompjuter ose pajisje cellular. Nuk do të keni probleme me internet broëser, megjithatë nëse përdorni Internet Explorer 8.0 ose variantet e mëparshme faqja mund të mos hapet tamam. Nëse keni problem, na dërgoni email dhe do ta do rregullojmë.

Kjo faqe është zhvilluar nga një konsortium organizatash (ju lutem shikojini tek faqa Na kontaktoni.) Qëllimi i kësaj faqeje është që të ofrojë mundësi për profesionistët e mbrojtjes së fëmijëve të zhvillojnë njohuritë e tyre nëpërmjet burimeve në linjë dhe e-learning, për të ofruar një vend profesionistëve të shkëmbejnë informacion me kolegët në këtë rajon.

Faqja mbledh materiale për mbrojtjen e fëmijëve dhe si të kryhet mbrojtja e fëmijëve, përfshi kërkimet, raportet dhe materialet analitike si dhe materiale auto-didaktike nga të cilat mund të mësoni vetë, video të shkurtra dhe podcasts dhe materiale të tjera që mbështesin vetë zhvillimin e profesionistëve për mbrojtjen e fëmijëve.

Po, të gjitha shërbimet dhe burimet janë falas. Megjithatë për disa ka nevojë të regjistrohesh.

Diskutimet e rastit janë një mundësi për punonjësit social të vijës së parë të diskutojnë sfidat dhe dilemat e përditshme: mund të dorëzoni një rast për të cilin keni pyetje dhe të përfitoni nga diskutimi që do të bëhet midis përdoruesit që dha rastin dhe këshilltarit tëpunonjësit social që është ftuar të gjej një zgjidhje për dilemën. Të gjitha rastet ruajnë anonimitetin dhe mbrojnë identitetin e klientëve. Qëllimi është që profesionistët të pyesin punonjësit social me përvojë dhe të marrin këshilla për pika specifike.

Nëse doni të merrni pjesë tek një webinar ju lutem përdorni butonin "regjistrohu". Ka udhëzime për përdorimet bazë të platformës së webinarit këtu (lidhje). Do të njoftoheni me email të konfirmoni pjesëmarrjen tuaj.

Mund të shkarkosh shumicën e materialeve për mbrojtjen e fëmijëve, përfshirë dokumente, prezantime dhe të materiale të ngjashme. Megjithatë, vini re materiale të ndryshme kanë të drejta të ndryshme autori dhe mund të mos jeni në gjendje t’i kopjoni apo shpërndani.

Mund të shtypni butonin "Kërko përkthim". Nëse ka nevojë të mëtejshme për përkthim në gjuhën e caktuar, ne do mundohemi të vëmë në dispozicion të paktën një përmbledhje të atij publikimi. 

Thjesht mund të klikoni tek fusha që thotë Kërkim i Shpejtë, fusni frazën që ju intereson dhe kliko Hyr ose ikonën Magnifier.

Mund të lexoni përmbajtje në gjuhë tjetër edhe pse nuk flisni gjuhën. Ne përdorim Google Translate për të dhënë përkthim të përafërt.

Mund të lexoni përmbajtje në gjuhë tjetër edhe pse nuk flisni gjuhën. Ne përdorim Google Translate për të dhënë përkthim të përafërt.

Përpiqemi që t'i shërbejmë sa më mirë përdoruesve tanë. Në varësi të financimit do të donim të shtonim më shumë gjuhë, maqedonishten dhe rusishten me përparësi.

Tek çdo faqe që ka një listë me më shumë se 20 rezultate për përmbajtjen, do të gjeni një filter menjëherë pas hyrjes. Mund të klikoni atë dhe më pas dalin opsionet e Filtrimit. Duhet të klikoni kutitë dhe/ose fusni një frazë kyçe tek fusha e kërkimit. Më pas duhet të shtypni butonin Kërko dhe të shikoni nëse mund të gjeni atë që po kërkoni. Nëse ende nuk e gjeni, mund të përsëritet filtrimi duke ngushtur rezultatet e kërkimit.

Duhet të vendosësh adresën tënde të emaili tek faqja kryesore dhe të klikosh tek butoni Regjistrohu. Duhet të klikosh tek lidhja dhe pas kësaj do të regjistrohesh

Nuk do të përdorim të dhëna private po asnjë qëllim tjetër përveçse faqes së internetit. Nuk do ja japim askujt, nuk do ta bëjmë të mundur që t’i vjedhin të tjerët dhe të mos I përdorin për asnjë qëllim. Keni gjithmonë mundësinë të mbyllni llogarinë tuaj. Këtu mund të gjeni Politikën për Mbrojtjen e të Dhënave

Në fund të çdo buletini që dërgojmë mund të gjesh lidhjen Mbyll Abonimin. Nëse lidhja nuk punon për arsye të ndryshme, ju lutem na kontaktoni ne direkt dhe do ta heqim adresën tuaj nga abonimi I buletinit.

Mund të regjistrohesh me adresën e emailit, Facebook ose llogarinë në google. Nëse do të përdorësh adresën tënde të email duhet të kesh një fjalëkalim.

Do të donim të shikonim më shumë persona të kontribuojnë tek puna e
komunitetit: mund të na dërgoni materiale që mendoni se duhet të ketë
kjo faqe, mund të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin e faqes
(sidomos përkthime "automatike"), mund të merrni pjesë tek forumi dhe
t'i përgjigjeni pyetjeve të përdoruesve të tjerë dhe mund të na jepni
mendime si të përmirësojmë faqen.
Mund të na propozoni edhe të
përkthejmë materiale nga anglishtja në gjuhët e vendeve të tjera dhe
nëse ka shumë persona që e kërkojnë, ne do t'i japim përparësi.

Pasi të hysh do të klikosh tek një lidhje që thotë "Harrova fjalëkalimin". Ju lutem, klikoni tek ajo dhe fut adresën e emailin. Do të merrni një email me lidhjen e faqes ku mund të vendosni fjalëkalimin e ri.

Në rastin e rrallë që dikush mund të përdor llogarinë tuaj, ju lutem na kontaktoni menjëherë dhe do pasi të verifikojmë identitetin tuaj do të zgjidhim situatën.

Pasi të hyni, klikoni tek "Profili Im" tek seksioni i menusë "Lidhu me një koleg".

Mund të vendosni se cilat të dhëna do që të shikohen nga publiku dhe cilat të jenë private. Të dhënat publike mund të shikohen nga vizitorët e faqes dhe përdoruesit e regjistruar. Të dhënat private mund të shikohen vetëm nga administratori.

Pasi të hyni, klikoni tek "Profili Im" tek seksioni i menusë "Lidhu me një koleg". Aty mund të zgjidhni cilat të dhëna mund të jenë publike.

Pasi të hyni, klikoni tek "Profili Im" tek seksioni i menusë "Lidhu me një koleg".Mund të mbyllni llogarinë tuaj duke klikuar tek butoni në fund të faqes.

Ju lutem, shikoni këtu Kartën e Etikës

Pasi të hysh do të klikosh tek profili im tek seksioni i menusë Lidhu me një koleg. Atje mund të redaktosh të dhënat personale.

Ju lutem, na shkruani tek faqja 'Na kontakto' dhe do ju përgjigjemi për çdo rast. Mund të merrni pjesë edhe tek diskutimet e Forumit "Si mund të përmirësojmë faqen e internetit?'. Ju ftojmë të merrni pjesë!

Ju lutem, na kontaktoni dhe do ju ndihmojmë të hyni tek llogaria juaj ose të krijoni një të re.

Ju lutem, klikoni tek pjesa Bëj një pyetje - dhe në na shkruani tek "Informacion brenda 48 orësh" dhe do ju ndihmojmë brenda dy ditësh!

Mund të regjistrohesh me adresën e emailit, Facebook ose llogarinë në google. Nëse do të përdorësh adresën tënde të email duhet të kesh një fjalëkalim.

Ky projekt është financuar nga: