Kursi Online: Pse Njerëzit Migrojnë? - Fakte

Organizata: 
The European University Institute
Start date: 
05 Shk 2018
End date: 
18 Dhj 2017

Ky kurs ofron një prezantim në një nga çështjet më të keqkuptuara në botën moderne: migracioni.

"Migracioni shpesh bën tituj, është bërë një çështje kyçe e politikanëve në mbarë botën, por çfarë është realiteti i migrimit?" Ky kurs do t'ju prezantojë sfidat kryesore të migracionit të parregullt dhe kërkesës së azilit në mbarë botën, duke përfshirë azilkërkuesit që vijnë në Evropë përmes refugjatëve mesdhetarë dhe sirianë në Turqi, migracionit të krahut të punës në Amerikën Qendrore në SHBA dhe sfidën e refugjatëve Rohingya në Australi ". Kursi do të mbulojë tema të tilla si:

  • Përkufizimi i migrimit të rregullt dhe kërkimi i azilit
  •  Migrimi i detyruar dhe vullnetar
  •  Kriza siriane e refugjatëve
  •  Regjimi i azilit të BE
  •  Politizimi i debateve të migracionit
  •  Migrimi i krahut të punës në Amerikën Qendrore në SHBA
  •  Punëtorët e bujqësisë dhe bujqësia komerciale
  •  Migrimi i krahut gjinor dhe i punës në Amerikën Latine
  •  Rasti i Rohingyas në Azinë Juglindore
  •  Politika e "zgjidhjes se Paqësorit" në Australi

Kohëzgjatja e kursit: 3 javë.

Perpjekjet: 3 ore ne jave.

Kostoja: S'ka

Ky kurs është për të gjithë të interesuarit për të mësuar rreth migrimit; nuk ka nevojë për ndonjë përvojë të kaluar.

Për të mësuar më shumë rreth kursit dhe regjistrimit, ju lutem klikoni ketu.

Type of learning: 
Self paced
Topic(s): 
Fëmijët dhe Migracioni
Target professionals: 
Academia
Health care
Law Enforcement/Justice
Non-governmental Organisation (NGO)
Public Administration
Freelance/other
Gjuhё(t) e materialeve: 
anglisht
Series this is part of: 

Ky projekt është financuar nga: