Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

646 items available. Click here to search.
27 Mar 2020
  Aleanca për Mbrojtjen e Fëmijëve në Veprimtarine Humanitare ka hartuar Udhëzimin Teknik për MF gjatë COVID - 19 në mënyrë që të mbështesë punonjësit e mbrojtjes së fëmijëve në përpjekjet e tyre për t'iu përgjigjur MF në këto rrethana të pazakonta...
27 Mar 2020
Gjatë pandemisë COVID-19, Terre des hommes po u bën thirrje Shteteve që të lirojnë të gjithë fëmijët nga paraburgimi i emigracionit si dhe të përshpejtojnë lirimin e fëmijëve të privuar nga liria në drejtësine penale. Në raste të rralla, kur fëmijët...
25 Mar 2020
Fëmijët e infektuar nga COVID-19 ka të ngjarë të kenë vetëm simptoma të buta. Pavarësisht kësaj, kjo krizë ka një ndikim të madh në jetën e tyre dhe do të vazhdojë të ketë. Sfidat e qëndrimit në shtëpi janë të shumta për fëmijët që jetojnë në...
24 Mar 2020
  Organizata Botërore e Shëndetit ka përpiluar një listë me këshilla se si të merreni me stresin e fëmijëve gjatë epidemisë COVID 19. https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/helping-children-cope-with-stress-print.pdf?sfvrsn=f3a063ff_2...
Fëmijët duhet të jenë të sigurt në internet
24 Mar 2020
Tani që shkollat ​​janë mbyllur për shkak të kërcënimit të koronavirusit, klasat për shumicën e fëmijëve, mbahen në internet. Ky është një nga përfitimet më të mëdha që ofron Interneti: informacion dhe njohuri për të gjithë, kudo që të jenë....
23 Mar 2020
  Shkollat në Kosovë kanë ndërprerë procesin mësimor për shkak të situatës së krijuar si rezultat i pandemisë COVID – 19. Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) tash një javë rresht ka qenë duke bërë video-xhirime të...
23 Mar 2020
Të jesh dhe të punosh me fëmijë është gjithmonë plot surpriza. Falë kuriozitetit natyror, ata duan të dinë gjithçka duke përdorur kështu pyetje për të eksploruar botën. Një profesionist duhet të jetë i përgatitur që të ketë një përgjigje në të...
23 Mar 2020
Ndërsa koronavirusi po përhapet gjithnjë e më shumë në botë, qeveritë kanë vendosur të mbyllin shkollat ​​dhe të fillojnë praktikimin e të mësuarit nga distanca. Një situatë shumë sfiduese edhe për mësuesit, prindërit, kujdestarët dhe nxënësit....
20 Mar 2020
Bullgaria është mbajtur shpesh si një histori suksesi se si BE mund të mbështesë deinstitucionalizimin. Raporti i botuar së fundmi për të drejtat e aftësisë së kufizuar e sfidon këtë pretendim. Por, Bullgaria duhet të marrë merita për përparimin që...

 

Gratë përballen me rrezik të shtuar të dhunës, humbje të kushteve të jetesës dhe kërcënime të tjera nën pandeminë. © Unsplash / Tam Wai

19 Mar 2020
Kombet e Bashkuara, Nju Jork - Ndërkohë që pandemia COVID-19 përhapet në të gjithë botën, qeveritë po marrin masa të papara për të kufizuar përhapjen e virusit, duke ngritur përgjigjet e sistemit shëndetësor dhe duke shpallur kufizime të lëvizjes...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: