Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

17 items available. Click here to search.
07 Jan 2020
  Komisioni Europian ka prezantuar Atlasin online të “Migrimit”, me të dhëna për 198 shtete dhe informata të cilat përditësohen rregullisht. Ju mund të shikoni trendet, statistikat dhe demografitë e shteteve, si dhe të gjeni informata të cilat...
06 Dhj 2019
Këshilli i Evropës ka ngritur shqetesimin mbi gjendjen e kampit të emigrantëve në Vucjak, Bosnie dhe Hercegovinë. Këshilli ka nxitur qeverinë e Bosnjes të mbyllë kampin dhe të ndërmarrë hapa për të përmirësuar cilësinë e trajtimit të emigrantëve në...
21 Tet 2019
  Grupi i Ekspertëve i Këshillit të Evropës për Trafikimin e Qenieve Njerëzore (GRETA) ka pranuar përparimin e Zvicrës në identifikimin dhe mbrojtjen e viktimave të trafikimit njerëzor, por në të njëjtën kohë bëri thirrje për masa të mëtejshme për...
29 Maj 2019
  Eurochild, me 15 OJQ të tjera, po advokon për të krijuar një Intergroup të ri të të Drejtave të Fëmijëve në Parlamentin Europian. Në kuadër të kësaj fushate, qytetarëve europianë u kërkua të votonin për kandidatët e angazhuar për t'u bërë...
28 Maj 2019
Një artikull i kohëve të fundit nga Vera Messing dhe Bence Ságvári shpjegon motivet që qëndrojnë pas qëndrimeve dhe qëndrimeve kundër migrantëve. Artikulli, i botuar në faqen e internetit të Evropës Sociale, thotë se në kundërshtim me pritjet e...
05 Maj 2019
Çfarë ndikon në mënyrën se si organizatat e mediat në të gjithë Evropën raportojnë mbi migracionin? A ndodh çfarë ndodh prapa skenave në organizatat e mediave të ndikojnë në raportimin mbi migracionin dhe madje edhe politikat e migracionit? Rob...
11 Pri 2019
Politikat e azilit dhe politikat e emigracionit të BE dhe SHBA nuk funksionojnë. Sipas autorit të artikullit të Uashingtonit, arsyeja pse, është pjesërisht për shkak të faktit që një nga grupet më të rëndësishme të prekura nga ato politika -...
16 Jan 2018
  Më 19 shkurt 2018, ju do të jeni në gjendje të bashkoheni me një trajnim falas online për kujdesin alternativ. Ky trajnim ju jep mundësinë të bashkoheni me mijëra kolegë që punojnë për të parandaluar ndarjen e panevojshme të fëmijëve nga familjet...
19 Sht 2017
UNHCR sapo ka lëshuar raportin mujor për përditësimin e situatës për refugjatët që vijnë në Evropë, përfshirë të dhënat, zhvillimet kryesore dhe tregimet individuale të zgjedhura. Raporti zbulon se 130,400 refugjatë dhe emigrantë kanë arritur në...
22 Qer 2017
Me rastin e Ditës Botërore kundër Punës së Fëmijëve (12 qershor), Federica Mogherini, Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Europian për Marrëdhëniet me Jashtë dhe Politikave të Sigurisë, si edhe Nënkryetare e Komisionit Europian; Neven Mimica,...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: