Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

16 items available. Click here to search.
05 Nën 2018
Ministria Bullgare e Shëndetësisë do të zhvilloj një fushatë masive kundër përdorimit dhe përhapjes së narkotikëve nga studentët përgjatë vëndit, nëpërmjet Qëndrës Nacionale për Varësinë dhe 28 qëndrave të Parandalimit dhe Informimit. Në fokusin e...
02 Tet 2017
Trajnimi është mbajtur në Hotel SIRIUS me 28 dhe 29 shtator, 2017. Qëllimi kryesor i këtij trajnimi është zgjerimi i njohurive dhe informacioneve për ofruesit potencial të shërbimeve për fëmijët me aftësi të kufizuara. Temat dhe diskutimet do të...
27 Pri 2017
Të mësosh se si të jesh i/e lumtur në shoqërinë e vetëm vetes tënde është jetike për shëndetin mendor, shkruan Alana Kirk. Thuhet se heshtja është e artë dhe, ashtu si çdo prind do të pranonte, shpesh është e vështirë për t’u arritur. Shumica e të...
06 Pri 2017
Fëmijët me autizëm në Kosovë, numri i të cilëve llogaritet të jetë rreth 500, përballen me problemet e natyrave të ndryshme në veçanti me pamundësinë e arsimimit dhe edukimit të tyre. Jeta Deva nga asociacioni nacional i autizmit në Kosovë, ka thënë...
10 Mar 2017
Ministria e Punës dhe Mireqënies Sociale - MPMS përmes procesit të thirrjeve publike, ka vazhduar të mbështesë ofrimin e shërbimeve direkte të ofruara nga sektori jo qeveritar. MPMS ka ofruar mbështetje financiare me subvencione për OJQ-të, që...
01 Sht 2016
Kjo skemë parasheh mbështetje financiare mujore prej 100.00 EUR për familjet që kanë fëmijë me aftësi të përhershme të kufizuara. Të dhënat për muajin qershor të këtij viti tregojnë për 2804 fëmijë me aftësi të kufizuara që kanë përfituar nga kjo...
28 Kor 2016
Shërbimi i Hemodializës për Fëmijë në kuadër të Klinikës së Pediatrisë ka përfituar donacion në material shpenzues në shumën prej 13.000 euro nga kompania Meditech L.L.C, përmes Koalicionit të OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë (KOMF). Në...
23 Kor 2016
Në emisionin Familja Ime të datës 23.07.2016 është trajtuar tema Gjinia e fëmijëve dhe preferncat e prindërve. Në këtë emision mysafir në cilësinë e psikologes ishte Edona Shotani dhe sociologu Blerim Shabani. Në emision janë trajtuar faktorët të...
08 Qer 2016
Organizatat anëtare të KOMF morën pjesë në trajnimin një ditor mbi Indeksin e Mbrojtjes së Fëmijëve. Gjatë trajnimit, u prezantua procesi i matjes së indikatorëve të mbrojtjes së fëmijëve, rezultatet preliminare të indeksimit icili është realizuar...
26 Maj 2016
Destination Unknown raporton se janë zhvendosur 4,000 refugjatë të vendosur në kampin e refugjatëve Idomeni. Me gjithë domosdoshmërinë e zhvendosjes, Terre des Hommes është duke bërë thirrje në BE dhe ndaj Greqisë për të mbrojtur sigurinë e fëmijëve...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: