Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

18 items available. Click here to search.
18 Maj 2020
Në datën 7 prill 2020, Eurochild zhvilloi një takim nga distanca me një ekip që punon në çështjen e Fëmijëve në Kujdesin Alternativ. Një përfaqësues i Qendrës Know-How për Kujdesin Alternativ për Fëmijët mori pjesë në takim së bashku me 38...
13 Kor 2019
The National Network for Children njoftoi se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) e Bullgarisë ka njoftuar kalimin e ndryshimeve të rëndësishme në legjislacionin për mbrojtjen e fëmijëve. Ministria thekson se këto ndryshime nuk paraqesin...
06 Qer 2019
  Dëshirojmë t’ju rikujtojmë se kanë mbetur edhe 2 ditë nga aplikimi për t’u bërë pjesë e grupit të trajnimit përmes mentorimit dhe coaching. Mëposhtë është lista e aplikuesve sipas kategorive: Profesionistë të rinj që do të mentorohen: Esmeralda...
24 Maj 2019
Koalicioni i OJQ – ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, në partneritet me SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kosovë ka mbajtur punëtorinë e radhës e cila ka për qëllim hartimin e Strategjisë së Avokimit 2019 – 2021, për decentralizimin e shërbimeve sociale...
25 Shk 2019
  Intervistimi i fëmijëve është një çështje shumë e ndjeshme, madje edhe intervistuesit më me përvojë përpiqen të marrin informacionin e nevojshëm nga ta pa ri-traumatizimin e fëmijëve. A keni menduar ndonjëherë se si do të ishte e dobishme të...
22 Maj 2018
  Më 28-30 maj 2018 në Sevilje të Spanjës, Child Protection Hub for Children do të ndajë ekspertizën e vet në zhvillimin e kapaciteteve të fuqisë punëtore sociale në Konferencën e 26-të Evropiane të Shërbimeve Sociale (ESSC). Konferenca (ESSC) do të...
08 Maj 2018
Thirrja për veprim është një deklaratë e shkurtër e cila është përpiluar nga partnerë kombëtarë dhe ndërkombëtarë, së bashku me Qendrën për Mbrojtjen e Fëmijëve, për forcimin e fuqisë punëtore të shërbimit social dhe për përmirësimin e rezultateve...
31 Tet 2017
ChildHub është një komunitet i gjallë dhe në rritje i profesionistëve të mbrojtjes së fëmijëve. Platforma jonë online childhub.org vazhdimisht është bashkuar me anëtarë të rinj në kërkim të mundësive të mësimit dhe rrjetëzimit. Ne mirëpritëm...
24 Pri 2017
 TESTI PILOTUES PËR VLERËSIMIN NDËRKOMBËTAR PISA   20 Prill 2017 Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami vizitoi nxënësit e Shkollës së Mesme Profesionale “Gjin Gazulli”, në Prishtinë gjatë pilotimit të vlerësimit...
31 Mar 2017
Me datën 29 mars, Terre des hommes delegacioni në Kosovë, ka organizuar lansimin e projektit “Rrjeti i Sigurt për Mbrojtjen e Fëmijëve – Faza III”. Ky projekt financohet nga Fondacioni Medikor dhe do të zbatohet gjatë vitit 2017- 2019, aktivitetet e...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: