Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

25 items available. Click here to search.
16 Kor 2019
Në kuadër të projektit "Forcimi i Sistemit të Mbrojtjes për Fëmijët në Konflikt me Ligjin", financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme e Holandës në kuadër të programit MATRA, Defence for Children - ECPAT Holandë dhe Terre des Hommes Kosovë si dhe...
04 Kor 2019
Eurochild, rrjeti evropian për advokimin e fëmijëve, do të bashkohet me firmën më të madhe të ligjit në botë, Dentos, në një bashkëpunim strategjik të zhvilluar për të mirën e të drejtave dhe mirëqenies së fëmijëve në të gjithë Evropën. Dentos do të...
20 Mar 2019
Gjatë dhjetë viteve të fundit, Kosova ka intensifikuar përpjekjet për reformimin e sistemit të drejtësisë për të mitur dhe qasjen e mëtejshme të këtij sistemi me standardet ndërkombëtare. Delikuenca e të rinjve përfaqëson një fenomen kompleks, dhe...
30 Sht 2018
Pas procesit të nisur tashmë për zbatimin e kuadrit të ri ligjor në lidhje me drejtësinë për fëmijët, Ministria e Drejtësisë e konsideron si shumë të rëndësishme adresimin e nevojës për bashkëpunim multidisiplinar dhe ndërveprim të të gjithë...
27 Shk 2018
  Në kuadrin e programit të ri të drejtësisë për të mitur, duke përfshirë programin MATRA mbi "Forcimin e sistemit të mbrojtjes së fëmijëve për fëmijët në konflikt me ligjin" dhe projektin e financuar nga BE "Shoqëria civile në veprim për të...
31 Jan 2018
Çdo vit, më shumë se gjysëm milionë fëmijë në Europë vihen në kontakt me ligjin. Për ti ndihmuar ata të kuptojnë proçedurat ligjore dhe të drejtat e tyre, Terre des hommes ka punuar me të rinj për të zhvilluar StoryLab, një lojë celulari inovative...

Peter and the stolen phones

23 Nën 2017
  Terre des hommes dhe partnerët e saj kanë punuar me 160 të rinj në katër vende për të zhvilluar një lojë celular që mund t'u mësojë fëmijëve në lidhje me procedurat ligjore dhe të drejtat e tyre në këto situata, përmes lojës. Loja përmban 20...
16 Gsh 2017
“Ishte para dy vitesh. Atëherë unë nuk e flisja mirë Hungarishten. Nuk kisha përkthyes por vetëm një avokat të caktuar" Tregon mbi eksperiencat e tij një 15 vjecar i huaj i inkriminuar në Hungari. Një fëmijë i dyshuar ose i akuzuar për kryerjen e...
23 Mar 2017
Është miratuar në lexim të parë, në parim, Projekt Kodi i Drejtësisë për të Mitur, i hartuar dhe finalizuar nga Ministria e Drejtësisë, përmes të cilit janë adresuar pengesat të hasura gjatë zbatimit të kodit ekzistues si dhe janë paraparë disa...
23 Dhj 2016
Prishtinë, 19 Dhjetor 2016 – Është përmbyllur projekti tre vjeçar “Ri-integrimi i të burgosurve pas lirimit” me theks të veçantë  femrat e burgosura dhe të miturit që ndodhen në Qendrën Korrektuese në Lipjan, projekt ky i mundësuar nga Caritas...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: