Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

13 items available. Click here to search.
13 Shk 2020
  Ina Verzivolli, përfaqësuese e UNICEF Shqipëri ishte e ftuara e programit "Dita Jone" të Kanalit Televiziv A2, për të diskutuar mbi çështje që lidhen me sigurinë në internet dhe prezantimin e konceptit të Wi-Fi miqësor. Spas saj, ka shumë prindër...
29 Tet 2019
  Ndarja e imazheve seksuale është normalitet kur flitet për frekuentimin mes te fëmijëve dhe të rinjve" është një nga përfundimet që del nga Raporti i Komisionerit të eSafety (Agjensia e Qeverisë Australiane për Mbrojtjen Online) e cila...
07 Tet 2019
  Disa fjalë dhe fraza tërheqin grabitqarët e fëmijëve. Prindërit mund të vendosin settings të privatesise në Facebook në "ekstreme", duke siguruar që postimet shihen vetëm nga familja dhe miqtë, dhe duke mos harruar hashtags. Nëse, megjithatë, ata...
18 Pri 2019
  Një nismë e re; "Wi-Fi miqësor", është promovuar së fundmi nga UNICEF Albania dhe Bashkia e Tiranës. "Wi-Fi miqësor" është një shërbim i certifikua, për WiFi publike. Simboli tregon ne harte se ku shërbimi i plotëson standardet minimale të...
26 Nën 2018
  UNICEF Albania organizoi aktivitetin e nivelit të lartë "Samiti VIRAL: Një internet më i mirë për fëmijët dhe adoleshentët në Shqipëri" për të mbledhur dhe përhapur ide inovative, për të frymëzuar dhe stimuluar veprimin e menjëhershëm dhe për të...
04 Kor 2018
  Në fund të prillit të vitit 2018, UNICEF nisi programin #iamsafeonline, në bashkëpunim me Qeverinë e Shqipërisë, për të adresuar përpjekjet e përgjithshme për parandalimin dhe mbrojtjen e abuzimit seksual të fëmijëve dhe shfrytëzimit (CSEA) online...
30 Mar 2018
A e dini se 1 në 3 përdorues të internetit në gjithë botën është minoren? Shumë pak është bërë për mbrojtjen e tyre nga rreziqet e botës dixhitale. UNICEF prezantoi sot një program shumëvjeçar, #Jamisigurtonline, për të parandaluar dhe mbrojtur...
30 Mar 2017
  me datë 30 Mars 2017, Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve – CRCA, Linja Kombëtare për Këshillimin e Fëmijëve - ALO 116-111, në bashkëpunim me zyrën e UNICEF në Shqipëri, Rrjetin Kombëtar të të Rinjve në Shqipëri (ANYN), dhe Koalicionin...
13 Qer 2016
Thenews.com raporton se është një fakt i njohur që dhuna seksuale ndaj fëmijëve nëpërmjet internetit ndodh lehtësisht përtej kufijve kombëtarë. Lloji specifik i këtij abuzimi varion: mund të jetë një foto ose  film;  transmetim direkt, ose joshje...
09 Shk 2016
Ekspertët në Shqipëri, veçanërisht punonjësit për mbrojtjen e fëmijëve dhe juristët, janë te shqetesuar që gjithmonë e më shpesh fëmijët në Shqipëri po behen viktima të pedofilise në internet. Shkaku kryesor është niveli shumë i ulët i vetëdijes mbi...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: