Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

617 items available. Click here to search.
14 Maj 2019
KOMF në kuadër të ChildPact fillon projektin e ri rajonal “Ndërtimi i kapaciteteve për ndarjen dhe promovimin e zbatimit të pakos INSPIRE”, financuar nga OAK Foundation dhe INSPIRE Fund. Duke u bazuar në nevojat për intervenim në fushën e të...
12 Maj 2019
Në vitin 2016, Unicef ​​raportoi se më shumë se 50 milion fëmijë janë zhvendosur, nga të cilët 28 milion largohen nga dhuna dhe pasiguria. Shpesh fëmijët ndahen nga familjet e tyre ose udhëtojnë vetëm, duke i bërë ato të synuara për trafikim,...
10 Maj 2019
  Raporti i Fondit të Fëmijëve të Kombeve të Bashkuara - UNICEF - zbulon se në tre muajt e parë të vitit 2019 rreth 16 mijë migrantë dhe refugjatë kaluan Mesdheun për të hyrë në Evropë. Raporti i UNICEF-it vëren se edhe pse statistikat e fundit...
10 Maj 2019
Një studim i kohëve të fundit i publikuar nga Universiteti finlandez i Turku tregon se fëmijët e lindur nga prindërit emigrantë janë më të prirur të vuajnë nga çrregullimi i stresit post traumatik (PTSD) sesa ata prindërit e të cilëve janë lindur....
07 Maj 2019
  Më 24 prill 2019, një përfaqësues i Qendrës së Kujdesit Alternativ për Fëmijët, NBU, mori pjesë në takimin kombëtar "SIRIUS: Zhvillimi Pozitiv dhe Hapat drejt Integrimit Arsimor të Fëmijëve Refugjatë: Praktikat e mira nga Bullgaria dhe Evropa"....
06 Maj 2019
  Në botë, 50-70 për qind e fëmijëve bëhen viktima të abuzimit psikologjik, seksual dhe fizik, tha Aaron Greenberg, Këshilltar i Lartë Rajonal për Evropën dhe Azinë Qendrore, Mbrojtja e Fëmijëve në UNICEF. Greenberg bëri vërejtjet gjatë diskutimeve...
05 Maj 2019
Çfarë ndikon në mënyrën se si organizatat e mediat në të gjithë Evropën raportojnë mbi migracionin? A ndodh çfarë ndodh prapa skenave në organizatat e mediave të ndikojnë në raportimin mbi migracionin dhe madje edhe politikat e migracionit? Rob...
24 Pri 2019
OKB vendosi të nisë një  fushate #ACTtoProtect për fëmijët të prekur nga konflikti i armatosur në partneritet me Bashkimin Evropian. Komuniteti ndërkombëtar ka identifikuar gjashtë shkeljet më të rënda  kundër fëmijëve në kohë lufte: rekrutimi dhe...
23 Pri 2019
Republika e Kosovës ka miratuar Kodin e ri Penal, i cili ka hyrë në fuqi me 15 Prill të këtij viti. Miratimi i këtij Kodi, ka ndryshuar dhe ashpërsuar masat ndëshkuese ndaj autorëve të veprës penale trafikimit më fëmijë. Kodi i vjetër Penal (2012,...
18 Pri 2019
  Një nismë e re; "Wi-Fi miqësor", është promovuar së fundmi nga UNICEF Albania dhe Bashkia e Tiranës. "Wi-Fi miqësor" është një shërbim i certifikua, për WiFi publike. Simboli tregon ne harte se ku shërbimi i plotëson standardet minimale të...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: