Seksion i veçantë: Child sexual abuse

You can access all the resources on the issue of child sexual abuse on this single page: news, documents, learning resources, discussions and experts

News

20 Tet 2017
Për herë të parë, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka botuar udhëzime për ti ndihmuar (kryesisht) ofruesit e kujdesit shëndetësor në linjën e parë të japin kujdes të lartë, me dhembshuri dhe respekt për fëmijët dhe adoleshentët (deri në moshën 18... Read more
18 Tet 2017
Prof. Dr. i Shkencave Gordana Buljan Flander, Drejtoreshë e Qendrës për Mbrojtjen e të Rinjve dhe Fëmijëve në Zagreb, ishte e ftuar të prezantonte punën e qendrës me prezantimin “Adresimi i nevojave të fëmijëve dhe ngritja e shërbimeve në... Read more
18 Sht 2017
Qendra e lajmeve të OKB-së raporton se "Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, António Guterres, i ka bërë thirrje botës të qëndrojë në solidaritet për të dënuar shfrytëzimin dhe abuzimin seksual, ndërsa ai i detajoi iniciativat... Read more

Learning

30 Jan 2020
  Cfarë është dhuna dhe abuzimi i fëmijëve ndaj prindërve (CPVA) dhe si mund t'i mbështesim familjet në këtë situatë? Bashkohuni me ne në një webinar interaktiv për të eksploruar temën në detaje dhe mësoni metodat për t'u marrë me... Read more
06 Tet 2017
Ky e-kurs në fjalë është zhvilluar në kuadër të projektit “Aftësitë e jetës, udhëheqja, potencial i pakufishëm: Mbështetja e fëmijëve dhe të rinjve që janë prekur nga dhuna seksuale në Evropë, duke fuqizuar dhe lehtësuar praktikat pjesëmarrëse... Read more
20 Pri 2017
Nga Katherine B. Wiens M.Ed, M.S. dhe Micheal Blackford / CASA: A Voice for Children Inc. board members CASA: A Voice for Children Inc. u vjen në shërbim fëmijëve dhe familjeve. Ky është artikulli i dytë, ndër disa të tjerë, që shpreh një... Read more

Library

01 Pri 2019
Ky shqyrtim i studimit shqyrton hulumtimet globale rreth rolit dhe fushëveprimit të provimeve mjekësore të CSA (ekzaminimet mjeko-ligjore pediatrike) me një fokus të veçantë në përvojën e jetuar të fëmijëve dhe specifikimin e shërbimit në Angli.... Read more
15 Nën 2017
  "Komunitetet e praktikës janë grupe njerëzish që ndajnë një shqetësim ose një pasion për diçka që bëjnë dhe mësojnë se si ta bëjnë atë më mirë kur ndërveprojnë rregullisht." (Wenger, 2007). Komunitetet e praktikës përbëhen nga... Read more
18 Gsh 2016
UNICEF-i ka analizuar rezultatet e disa programeve të ndërhyrjes dhe të parandalimit të dhunës që janë zbatuar nëpër botë dhe ka identifikuar gjashtë strategji që kanë rezultuar si shumë efektive. Ndërhyrja dhe projektet për kundërpërgjigje që janë... Read more

Multimedia

01 Pri 2019
Sipërmarrësja sociale Julie Cordua punon në teknologji për t'i dhënë fund shpërndarjes virale të abuzimit seksual të fëmijëve në imazhe dhe video në internet. Kjo mund të ndihmojë në shpëtimin e fëmijëve më shpejt dhe mund të ndihmojë në... Read more
17 Nën 2017
Më 18 nëntor, Këshilli i Evropës festoi edicionin e tretë të Ditës Evropiane për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Shfrytëzimi Seksual dhe Abuzimi Seksual. Së bashku me trajnerin dixhital të prindërve të Këshillit të Evropës @DigiParentCoach Elizabeth... Read more
26 Tet 2017
Revista online prezanton rezultatet e projektit LEAP të financuara nga BE-ja: Aftësitë e Jetes, Udhëheqja dhe Metodat e Mundshme të Pafundme Për Pjesëmarrjen në Punën me Fëmijët dhe të Rinjtë të prekur nga Dhuna Seksuale. Partnerët në projekt... Read more

Child sexual abuse

Dhuna dhe abuzimi i fëmijëve ndaj prindërve - Një udhëzues për të punuar me familjet
Data e publikimit: 2020
  Cfarë është dhuna dhe abuzimi i fëmijëve ndaj prindërve (CPVA) dhe si mund t'i mbështesim familjet në këtë situatë?
Roli dhe fusha e ekzaminimeve mjekësore kur ka shqetësime rreth abuzimit seksual të fëmijëve
Data e publikimit: 2019
Botuesi: Qendra e ekspertizës për abuzimin seksual të fëmijëve
Ky shqyrtim i studimit shqyrton hulumtimet globale rreth rolit dhe fushëveprimit të provimeve mjekësore të CSA (ekzaminimet mjeko-ligjore pediatrike) me një fokus të veçantë në përvojën e jetuar të fëmijëve dhe specifikimin e shërbimit në Angli.
Si mund ta eleminojmë materialin e abuzimit seksual të fëmijëve nga interneti - TED Talk [Video] [Video]
Data e publikimit: 2019
Botuesi: TED
Sipërmarrësja sociale Julie Cordua punon në teknologji për t'i dhënë fund shpërndarjes virale të abuzimit seksual të fëmijëve në imazhe dhe video në internet.
Mbrojtja e fëmijëve nga shfrytëzimi seksual dhe abuzimi seksual i lehtësuar nga teknologjia e informacionit dhe komunikimit [Video]
Data e publikimit: 2017
Botuesi: Council of Europe
Më 18 nëntor, Këshilli i Evropës festoi edicionin e tretë të Ditës Evropiane për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Shfrytëzimi Seksual dhe Abuzimi Seksual.
Një Udhëzues për Zhvillimin e Komuniteteve të Praktikës
Data e publikimit: 2017
Botuesi: LEAP
  "Komunitetet e praktikës janë grupe njerëzish që ndajnë një shqetësim ose një pasion për diçka që bëjnë dhe mësojnë se si ta bëjnë atë më mirë kur ndërveprojnë rregullisht." (Wenger, 2007).
LEAP: Publikim mbi ndikimin dhe rezultatet [Document] [Document]
Data e publikimit: 2017
Revista online prezanton rezultatet e projektit LEAP të financuara nga BE-ja: Aftësitë e Jetes, Udhëheqja dhe Metodat e Mundshme të Pafundme Për Pjesëmarrjen në Punën me Fëmijët dhe të Rinjtë të prekur nga Dhuna Seksuale.
[Ndërkombëtare] OBSH lëshon udhëzime të reja për tu pëgjigjjur ndaj fëmijëve dhe adoleshentëve që janë abuzuar seksualisht
Data e publikimit: 2017
Për herë të parë, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka botuar udhëzime për ti ndihmuar (kryesisht) ofruesit e kujdesit shëndetësor në linjën e parë të japin kujdes të lartë, me dhembshuri dhe respekt për fëmijët dhe adoleshentët (deri në moshën 1
[Ndërkombëtare] Udhëheqësit botërorë zotohen të eliminojnë shfrytëzimin dhe abuzimin seksual; Shefi i OKB-së e përshkruan rrjedhën e veprimit
Data e publikimit: 2017
Qendra e lajmeve të OKB-së raporton se "Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, António Guterres, i ka bërë thirrje botës të qëndrojë në solidaritet për të dënuar shfrytëzimin dhe abuzimin seksual, ndërsa ai i detajoi iniciativat kryesore
Konkurs: Konsulent- Hartimi i modelit për qendrën ditore për fëmijët viktima të abuzimit seksual
Data e publikimit: 2017
Terre des hommes Kosovë shpall konkurs për rekrutimin e një Konsulenti për  projektin “Rrjeti i sigurt për mbrojtjen e fëmijëve - Faza 3" me qëllim Hartimin e një modeli për qendrën ditore për fëmijët viktima të abuzimit seksual  

Faqet

Ky projekt është financuar nga: