Seksion i veçantë: Child sexual abuse

You can access all the resources on the issue of child sexual abuse on this single page: news, documents, learning resources, discussions and experts

News

20 Tet 2017
Për herë të parë, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka botuar udhëzime për ti ndihmuar (kryesisht) ofruesit e kujdesit shëndetësor në linjën e parë të japin kujdes të lartë, me dhembshuri dhe respekt për fëmijët dhe adoleshentët (deri në moshën 18... Read more
18 Tet 2017
Prof. Dr. i Shkencave Gordana Buljan Flander, Drejtoreshë e Qendrës për Mbrojtjen e të Rinjve dhe Fëmijëve në Zagreb, ishte e ftuar të prezantonte punën e qendrës me prezantimin “Adresimi i nevojave të fëmijëve dhe ngritja e shërbimeve në... Read more
18 Sht 2017
Qendra e lajmeve të OKB-së raporton se "Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, António Guterres, i ka bërë thirrje botës të qëndrojë në solidaritet për të dënuar shfrytëzimin dhe abuzimin seksual, ndërsa ai i detajoi iniciativat... Read more

Learning

03 Shk 2020
Një temë kryesore me interes që doli nga vlerësimi i bërë përmes zhvillimit të Rrjetit Universitar Fëmijët që Sfidojnë Dhunën Seksuale (CCSV) ishte dhe nevoja për një udhëzim të standardizuar etik për të bërë hulumtime me pjesëmarrjen e fëmijëve dhe... Read more
30 Jan 2020
  Cfarë është dhuna dhe abuzimi i fëmijëve ndaj prindërve (CPVA) dhe si mund t'i mbështesim familjet në këtë situatë? Bashkohuni me ne në një webinar interaktiv për të eksploruar temën në detaje dhe mësoni metodat për t'u marrë me... Read more
06 Tet 2017
Ky e-kurs në fjalë është zhvilluar në kuadër të projektit “Aftësitë e jetës, udhëheqja, potencial i pakufishëm: Mbështetja e fëmijëve dhe të rinjve që janë prekur nga dhuna seksuale në Evropë, duke fuqizuar dhe lehtësuar praktikat pjesëmarrëse... Read more

Library

01 Pri 2019
Ky shqyrtim i studimit shqyrton hulumtimet globale rreth rolit dhe fushëveprimit të provimeve mjekësore të CSA (ekzaminimet mjeko-ligjore pediatrike) me një fokus të veçantë në përvojën e jetuar të fëmijëve dhe specifikimin e shërbimit në Angli.... Read more
15 Nën 2017
  "Komunitetet e praktikës janë grupe njerëzish që ndajnë një shqetësim ose një pasion për diçka që bëjnë dhe mësojnë se si ta bëjnë atë më mirë kur ndërveprojnë rregullisht." (Wenger, 2007). Komunitetet e praktikës përbëhen nga... Read more
18 Gsh 2016
UNICEF-i ka analizuar rezultatet e disa programeve të ndërhyrjes dhe të parandalimit të dhunës që janë zbatuar nëpër botë dhe ka identifikuar gjashtë strategji që kanë rezultuar si shumë efektive. Ndërhyrja dhe projektet për kundërpërgjigje që janë... Read more

Multimedia

01 Pri 2019
Sipërmarrësja sociale Julie Cordua punon në teknologji për t'i dhënë fund shpërndarjes virale të abuzimit seksual të fëmijëve në imazhe dhe video në internet. Kjo mund të ndihmojë në shpëtimin e fëmijëve më shpejt dhe mund të ndihmojë në... Read more
17 Nën 2017
Më 18 nëntor, Këshilli i Evropës festoi edicionin e tretë të Ditës Evropiane për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Shfrytëzimi Seksual dhe Abuzimi Seksual. Së bashku me trajnerin dixhital të prindërve të Këshillit të Evropës @DigiParentCoach Elizabeth... Read more
26 Tet 2017
Revista online prezanton rezultatet e projektit LEAP të financuara nga BE-ja: Aftësitë e Jetes, Udhëheqja dhe Metodat e Mundshme të Pafundme Për Pjesëmarrjen në Punën me Fëmijët dhe të Rinjtë të prekur nga Dhuna Seksuale. Partnerët në projekt... Read more

Child sexual abuse

T’i jepet fund dhunës ndaj fëmijëve: gjashtë strategji për veprim (Rezyme nga Childhub)
Data e publikimit: 2016
Botuesi: Child Protection Hub
UNICEF-i ka analizuar rezultatet e disa programeve të ndërhyrjes dhe të parandalimit të dhunës që janë zbatuar nëpër botë dhe ka identifikuar gjashtë strategji që kanë rezultuar si shumë efektive.
Dhuna kundër fëmijëve me aftësi të kufizuara në BE
Data e publikimit: 2016
Botuesi: Child Protection Hub
Krahas faktit që 28 Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian e kanë ratifikuar UNCRC-në (Konventa mbi të Drejtat e Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara), dhuna që dëmton jetët e miliona fëmijëve në Evropë ende vazhdon.
Dhuna ndaj fëmijëve në BE
Data e publikimit: 2016
Botuesi: Child Protection Hub
Tek ky raport i Parlamentit Evropian, i cili flet mbi praninë dhe shumëllojshmërinë e formave të dhunës ndaj fëmijëve në Evropë, hamendësimi më i zakonshëm është se dhuna është problem i vendeve në zhvillim.
Pasojat e dhunës ndaj fëmijëve (Rishikim nga Child Hub)
Data e publikimit: 2016
Botuesi: Child Protection Hub
Sa më shumë që mësojmë mbi pasojat që le dhuna tek fëmijët, aq më të qartë bëhen masat që duhen adresuar.
Ju mund të ndihmoni në ndalimin e trafikimit të njerëzve me aplikacionin TraffickCam
Data e publikimit: 2016
TechCrunch raporton për një aplikacion i cili është përdorur për ti identifikuar dhomat e hotelit në të cilat viktimat e trafikimit janë mbajtur që të gjendet një mundësi shtesë për databazë.
Të rritesh me internetin
Data e publikimit: 2016
Thenews.com raporton se është një fakt i njohur që dhuna seksuale ndaj fëmijëve nëpërmjet internetit ndodh lehtësisht përtej kufijve kombëtarë.
Trafikimi i Personave; Reporti 2016
Data e publikimit: 2016
Botuesi: Publikim i Departamentit të Shteteve të Bashkuara
Departamenti i Shtetit të SHBA ka publikuar raportin e 2016-ës mbi Trafikimin e Personave.
Trafikimi i qenieve njerëzore: "Ashtu si çdo treg, duhet të ketë një kërkesë që e shtyen atë"
Data e publikimit: 2016
European Parliament News ka publikuar një intervistë e cila është kryer me Catherine Bearder, anëtare e grupit ALDE në Mbretërinë e Bashkuar e cila shkroi një raport në lidhje me legjislacionin e trafikimit të qenieve njerëzore në BE dhe se si të...
Efektiviteti i ndërhyrjeve për të parandaluar dhunën ndaj grave dhe vajzave: Një përmbledhje e provave
Data e publikimit: 2014
Botuesi: What Workds to prevent violence
Kjo përmbledhje paraqet provat mbi efektivitetin e ndërhyrjeve për të parandaluar dhunën ndaj grave dhe vajzave (VAWG).

Faqet

Ky projekt është financuar nga: