Seksion i veçantë: Kriza e refugjatëve

You can access all the refugee crisis resources on this single page: news, documents, learning resources, discussions and experts.

News

18 Qer 2020
Dita Botërore e Refugjatëve, e cila shënohet çdo vit më 20 qershor, feston forcën dhe guximin e njerëzve që janë detyruar të largohen nga vendi i tyre për të shpëtuar nga konflikti ose persekutimi. Kjo ditë ofron një shans për të rritur vetëdijen... Read more
27 Shk 2020
  BEOGRAD, Serbi - 'Unë lodhem duke u përpjekur të shpjegoj pse dhe nga vjen kjo frikë [e migrantëve], - thotë Sami Rasouli, 18 vjeç.' Njerëzit shohin luftëra në vendet tona dhe mendojnë se ne të gjithë jemi të tillë, si... Read more
25 Shk 2020
Letër e Hapur Për: Kryeministri i Republikës Greke Kyriakos Mitsotakis   I nderuar kryeministër, Organizatat që nënshkruajnë këtë letër janë angazhuar për shumë vite në fushën e të drejtave të njeriut dhe ndihmës humanitare... Read more

Learning

12 Dhj 2019
About the webinar: The European Union (EU) is negotiating the Multi-Annual Financial Framework (MFF) 2021-2027. Through this crucial process, the EU institutions and member states take a decision on the policy priorities for the next seven years... Read more
27 Mar 2018
Që nga fillimi i të ashtuquajturës "krizë emigrimi dhe refugjatësh", shumë vende evropiane kanë hasur vështirësi gjatë përpjekjes për të përballuar krizën dhe për t'iu përgjigjur në mënyrë efektive nevojave të grupeve më vulnerabël të... Read more
21 Sht 2017
Lidhur me webinarin: Konteksti urban ofron mundësi unike por dhe mjerim për fëmijët refugjatë. Mbi 60% e të zhvendosurve tani jetojnë në kontekste urbane. Punonjësit humanitarë janë fokusuar në percaktimin e duhur të hartimit dhe zbatimit të... Read more

Library

29 Gsh 2019
Ky Manual Trajnimi është përgatitur në kuadër të projektit "Ndërtimi i marrëdhënieve përmes zhvillimit inovativ të ndërgjegjësimit të dhunës gjinore në Evropë (BRIDGE). Projekti BRIDGE është një projekt dy-vjeçar i zbatuar nën drejtimin e Terre... Read more
29 Gsh 2019
  Ky manual është përgatitur në kuadër të projektit "Ndërtimi i marrëdhënieve përmes zhvillimit inovativ të ndërgjegjësimit të dhunës me bazë gjinore në Evropë (BRIDGE). Projekti BRIDGE është një projekt dy-vjeçar i zbatuar nën... Read more
11 Pri 2017
Dokumenti përshkruan situatën ku fëmijët si pasojë e konfliktit në siri janë të detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre, duke kërkuar në dëshpërim për të arritur në destinacionin e tyre përfundimtar, në një nga vendet e BE-së. Që nga fillimi i... Read more

Forum topics

16 Pri 2015 by Judit Németh-Almasi
We are looking ideas, experience, approaches of working with 14-19 years olds. We would like to know methods and activities you use, or would...

Multimedia

09 Gsh 2019
Terre des hommes has launched a regional TV spot to raise awareness of the phenomenon of trafficking and to enhance the reporting of trafficking cases. Citizens' attention and reaction is very important in the fight against trafficking in... Read more
25 Kor 2017
Një valë e re e emigrantëve që kalojnë në Ballkan në kërkim të sigurisë në BE po sjell dëshmi të reja për dhunën dhe abuzimet që në veçanti i presin gratë dhe fëmijët përgjatë rrugës. "Në kufirin ndërmjet Turqisë dhe Bullgarisë, një polic... Read more
08 Mar 2017
  Ky infografik i Childhub paraqet rreziqet dhe sfidat kryesore me të cilat ballafaqohen gratë dhe vajzat refugjatë, si mungesa e ambienteve dhe strehimit të ndara sipas seksit, qasja e pamjaftueshme në mjetet e dinjitetit dhe kujdesi... Read more
alert

Mesazh paralajmërues

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Kriza e refugjatëve

[Ndërkombëtare] Tre kurse online në ChildHub për mbrojtjen e fëmijëve migrantë dhe refugjatë dhe familjet e tyre
Data e publikimit: 2020
Dita Botërore e Refugjatëve, e cila shënohet çdo vit më 20 qershor, feston forcën dhe guximin e njerëzve që janë detyruar të largohen nga vendi i tyre për të shpëtuar nga konflikti ose persekutimi.
[Greqia] Letër e hapur për kryeministrin grek për fëmijët e pashoqëruar
Data e publikimit: 2020
Letër e Hapur Për: Kryeministri i Republikës Greke Kyriakos Mitsotakis   I nderuar kryeministër,
[Central Europe] Albumi me Fotot në Facebook nga projekti: "Mentorimi për integrimin e fëmijëve migrantë dhe refugjatë"
Data e publikimit: 2020
Rreth 30% e popullsisë migruese që arrinin në Evropë gjatë viteve të kaluara ishin fëmijë - shumë prej tyre të ndarë ose të pashoqëruar.
[Unioni Europian] Europa Prezanton Atlasin Online të Migrimit
Data e publikimit: 2020
  Komisioni Europian ka prezantuar Atlasin online të “Migrimit”, me të dhëna për 198 shtete dhe informata të cilat përditësohen rregullisht.
[European Union] Drahoslav Štefánek: Përfaqësuesi i ri Special për migracionin dhe refugjatët
Data e publikimit: 2019
Dje, me rastin e Ditës Kombëtare të Migrantëve & u emërua Z.Drahoslav Štefánek si Përfaqësuesi i ri Special për migracionin dhe refugjatët.
gargadfgdfgdfgfsd
Data e publikimit: 2019
About the webinar:
[Ndërkombëtare] Kompaktet globale mbi migracionin dhe refugjatët - Cfarë vjen tjetër?
Data e publikimit: 2019
Kompakti Global mbi Migracionin e Sigurt, dhe të Rregullt (GCM) dhe Kompakti Global për Refugjatët (GCR) u miratuan nga komuniteti ndërkombëtar në vitin 2018.
Manual trajnimi - Dhuna me bazë gjinore që prek fëmijët dhe të rinjtë në lëvizje
Data e publikimit: 2019
Botuesi: BRIDGE project
Ky Manual Trajnimi është përgatitur në kuadër të projektit "Ndërtimi i marrëdhënieve përmes zhvillimit inovativ të ndërgjegjësimit të dhunës gjinore në Evropë (BRIDGE).

Faqet

Ky projekt është financuar nga: