Seksion i veçantë: Children in street situation

You can access all the resources on the issue of children in street situation on this single page: news, documents, learning resources, discussions and experts.

News

27 Dhj 2019
My Voice është një program 6 javor i implementuar në shkolla dhe universitete i cili ka në qendër të punës së tij parandalimin e shfrytëzimit të të rinjve. My Voice i vjen në mbështetje adoleshentëve të moshave 11-19 vjeç të... Read more
15 Tet 2018
  Çdo një në tre persona në Kosovë jeton nën nivelin e varfërisë, ndërkohë që papunësia ka shkuar mbi 30%. Për shkak të faktorëve socio-ekonomikë, shumë familje nuk mund të lejojnë t'u sigurojnë fëmijëve të tyre kohë të përshtatshme dhe... Read more
13 Pri 2018
Dita Ndërkombëtare për Fëmijët në Rrugë e titulluar "Së bashku me zë më të lartë" u prezantua për herë të parë më 12 Prill 2011. Ajo synonte "t'i jepte një zë më të zjarrtë miliona fëmijëve të rrugës anekënd botës, kështu që të... Read more

Learning

This section will display specific online courses related to this topic.

Please check back later.

Library

22 Maj 2019
Ky dokument është një raport me rekomandime të nxjerrura nga Institucioni i Avokatit të Popullit në Republikën e Kosovës në lidhje me çështjen e fëmijëve në situatë rruge në vend.  Raporti ka për qëllim analizimin e dukurisë fëmijëvë në... Read more

Multimedia

09 Gsh 2019
Terre des hommes has launched a regional TV spot to raise awareness of the phenomenon of trafficking and to enhance the reporting of trafficking cases. Citizens' attention and reaction is very important in the fight against trafficking in... Read more
16 Gsh 2016
Diskutimi fokusohet për fëmijët që shesin rrugëve, që kërkojnë lëmoshë apo edhe që kryejnë punë të ndryshme. Fëmijët e kontaktuar thonë se me këtë ata po i ndihmojnë familjes, por cili është dëmi që i shkaktojnë vetës? Në diskutim marrin pjesë... Read more
23 Mar 2016
Elizabeth Gowing tregon historinë se si një takim i rastit me një 9 vjeçar nga komuniteti i ashkalive që merren me mbledhjen e plehrave në Kosovë çoi në një projekt që u zhvillua gjatë 6 viteve të fundit për ti ndihmuar njerëzit në nevojë, dhe që... Read more

Children in street situation

[Bashkimi Europian] Programi kundër mbajtjes së thikave në shkolla dhe universitete: Programi "My Voice"
Data e publikimit: 2019
My Voice është një program 6 javor i implementuar në shkolla dhe universitete i cili ka në qendër të punës së tij parandalimin e shfrytëzimit të të rinjve.
Awareness Raising Video on Trafficking in Persons
Data e publikimit: 2019
Terre des hommes has launched a regional TV spot to raise awareness of the phenomenon of trafficking and to enhance the reporting of trafficking cases.
Raport me rekomandime i Avokatit të Popullit në lidhje me çështjen e fëmijëve në situatë rruge
Data e publikimit: 2019
Botuesi: Institucioni i Avokatit të Popullit në Republikën e Kosovës
Ky dokument është një raport me rekomandime të nxjerrura nga Institucioni i Avokatit të Popullit në Republikën e Kosovës në lidhje me çështjen e fëmijëve në situatë rruge në vend. 
[Shqipëria] Dita Ndërkombëtare për Fëmijët e Rrugës 2018
Data e publikimit: 2018
Dita Ndërkombëtare për Fëmijët në Rrugë e titulluar "Së bashku me zë më të lartë" u prezantua për herë të parë më 12 Prill 2011.
Fitojnë centë, e humbin të ardhmen (Video)
Data e publikimit: 2016
Diskutimi fokusohet për fëmijët që shesin rrugëve, që kërkojnë lëmoshë apo edhe që kryejnë punë të ndryshme. Fëmijët e kontaktuar thonë se me këtë ata po i ndihmojnë familjes, por cili është dëmi që i shkaktojnë vetës?
Edukimi i komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian [Video]
Data e publikimit: 2016
Botuesi: TEDx Talks
Elizabeth Gowing tregon historinë se si një takim i rastit me një 9 vjeçar nga komuniteti i ashkalive që merren me mbledhjen e plehrave në Kosovë çoi në një projekt që u zhvillua gjatë 6 viteve të fundit për ti ndihmuar njerëzit në nevojë, dhe që
Koalicioni BKTF: Puna e Fëmijëve në Shqipëri
Botuesi: BKTF Coalition Albania
Fenomeni i punës tek fëmijët vazhdon të mbetet një shqetësim i madh për Shqipërinë. Nuk kanë rezultuar efektive ndryshimet ligjore dhe ngritja e mekanizmave të ndryshëm për të mbrojtur fëmijët dhe për të parandaluar punësimin tek fëmijët. 

Ky projekt është financuar nga: