Seksion i veçantë: Children who Experienced Trauma

You can access all the resources on the topic of children who experienced traume on this single page - news, documents, learning resources, discussions and experts.

News

07 Qer 2017
Sipas një artikulli të sapo publikuar nga Daily Sabah, lojërat digjitale mund ti pajisin fëmijët e refugjatëve me kapacitete të domosdoshme ndërpersonale dhe mendore. Këto vëzhgime rrjedhin nga gjetjet e Universitetit Bahcesehir të Turqisë,... Read more
16 Jan 2017
Drama me pesë pjesë e BBC-së Në Fushën e Kosovës për Radio 4 do të shfaqë materiale të pabotuara më parë nga fituesja dy herë e Çmimit ‘Mercury”. Mbretëria e Bashkuar ka qenë dy dekada më parë një vend shumë më i dhembsur dhe i... Read more

Learning

24 Maj 2017
Në një artikull të publikuar së fundmi nga Youth Today, lexuesit patën mundësi të mësonin rreth "Eshtë koha per Lëvizjen e Informuar nga Trauma ne Edukim, në qëndrën udhezuese, që punon në bashkëpunim me Long Beach Unified School District.... Read more
19 Pri 2017
Rreth webinarit: Edhe fëmijët e vegjël janë të gjithë shumë shpesh të ekspozuar ndaj traumave dhe informacioneve të vështira, duke përfshirë edhe dhunën, urrejtjen, dhe ngjarjet katastrofike. Ne mund të bëjmë pjesën tonë për të luftuar ndikimin... Read more
15 Tet 2015
Evropa është përballur së fundmi me fluksin më të madh të refugjatëve që nga Lufta e Dytë Botërore. Shumë prej refugjatëve dhe emigrantëve do të vendosen në Evropë dhe rrisin fëmijët e tyre në mjedisin e ri evropian. Si do të këtë ndikim kjo në... Read more

Library

01 Jan 2015
  Ky studim vlerësues u krye në kuadrin e projektit “Rritja e përpjekjeve për ri-integrimin e viktimave të trafikimit në Shqipëri”, mbështetur nga Programi i Ri-integrimit të Viktimave të Trafikimit (PRVT) në Ballkan me... Read more

Children who Experienced Trauma

[Turqia] Lojërat digjitale i ndihmojnë fëmijët refugjatë me shëndet mendor dhe arsim, tregon hulumtimi
Data e publikimit: 2017
Sipas një artikulli të sapo publikuar nga Daily Sabah, lojërat digjitale mund ti pajisin fëmijët e refugjatëve me kapacitete të domosdoshme ndërpersonale dhe mendore.
Dy pjesëza pazëll-i të ndërlidhura: Qasja e informuar nga Trauma dhe Drejtesia Rehabilituese
Data e publikimit: 2017
Botuesi: Youth Today
Në një artikull të publikuar së fundmi nga Youth Today, lexuesit patën mundësi të mësonin rreth "Eshtë koha per Lëvizjen e Informuar nga Trauma ne Edukim, në qëndrën udhezuese, që punon në bashkëpunim me Long Beach Unified School District.
Mbretëria e Bashkuar po bëhet gjithnjë e më e pandjeshme, thotë shkrimtari i një drame të frymëzuar nga PJ Harvey
Data e publikimit: 2017
Drama me pesë pjesë e BBC-së Në Fushën e Kosovës për Radio 4 do të shfaqë materiale të pabotuara më parë nga fituesja dy herë e Çmimit ‘Mercury”.
Fëmijët dhe lufta: Efektet e Luftes të përjetuara nga prindërit ndikojnë në krijimin e identitetit të femijës
Data e publikimit: 2015
Evropa është përballur së fundmi me fluksin më të madh të refugjatëve që nga Lufta e Dytë Botërore. Shumë prej refugjatëve dhe emigrantëve do të vendosen në Evropë dhe rrisin fëmijët e tyre në mjedisin e ri evropian.
Të lënë pas dore
Data e publikimit: 2015
Botuesi: Të ndryshem dhe të barabartë
 

Ky projekt është financuar nga: