Seksion i veçantë: Dhuna ndaj fëmijëve

Ju mund të keni qasje në të gjitha burimet për çështjen e dhunës ndaj fëmijëve në këtë faqe të vetme: lajme, dokumente, burime për të mësuar, diskutime dhe ekspertë.

News

06 Gsh 2018
  INSPIRE është një paketë teknike për të gjithë të angazhuarit në parandalimin dhe reagimin ndaj dhunës ndaj fëmijëve dhe adoleshentëve - nga qeveria deri në organizatat me baze komunitare, nga shoqëria civile deri në sektorin privat. Grupi... Read more
27 Nën 2017
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, priti sot në takim drejtoreshën e Koalicionit të OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve (KOMF), Valbona Qitaku, drejtoreshën e Strehimores “Liria” në Gjilan, Nazife Jonuzi, dhe Teuta Abrashin,... Read more
19 Kor 2017
Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF në partneritet dhe mbështetur nga projekti “Të ndalojmë dhunën ndaj fëmijëve” i përkrahur nga BE dhe UNICEF ka zhvilluar punëtoritë me akterët kyç të institucioneve dhe... Read more

Learning

01 Jan 2022
Që nga viti 1990, avokatët për barazi gjinore kanë kërkuar gjithnjë nga organizatat humanitare dhe të organizatave për zhvillim, ti angazhojnë burrat dhe djemtë si një plotësues për fuqizimin e grave dhe vajzave. Ky kurs elektronik i njofton... Read more
07 Shk 2019
  Jemi të lumtur t'ju ftojmë për një sesion tjetër në serinë e webinareve INSPIRE! Të enjten, më 7 shkurt do të kemi kënaqësi të dëgjojmë nga dy folësit e shkëlqyer rreth praktikave të mira me të cilat janë përfshirë, të lidhura me dy... Read more
17 Jan 2019
Ky është webinari I dytë nga seria INSPIRE i cili do të prezantojë shtatë strategjitë për ndaljen e dhunës kundër fëmijëve. Ky webinar do të prezantojë strategjinë Nr. 3, “Ambiente të sigurta”. Rreth webinar-it Bazuar në gjetjet që... Read more

Library

29 Gsh 2019
Ky Manual Trajnimi është përgatitur në kuadër të projektit "Ndërtimi i marrëdhënieve përmes zhvillimit inovativ të ndërgjegjësimit të dhunës gjinore në Evropë (BRIDGE). Projekti BRIDGE është një projekt dy-vjeçar i zbatuar nën drejtimin e Terre... Read more
29 Gsh 2019
  Ky manual është përgatitur në kuadër të projektit "Ndërtimi i marrëdhënieve përmes zhvillimit inovativ të ndërgjegjësimit të dhunës me bazë gjinore në Evropë (BRIDGE). Projekti BRIDGE është një projekt dy-vjeçar i zbatuar nën... Read more
01 Kor 2019
  Ky raport tregon se suksesi krijon sukses dhe ka pasur një moment të vërtetë që nga miratimi i Agjendës 2030 të vitit 2015. Progresi është i dukshëm në kornizat ligjore dhe të politikave, në të dhëna më të mira dhe prova të ngurta, në... Read more

Multimedia

30 Mar 2017
Në emisionin “Përballje” nga ekspertë dhe përgjegjës të fushës së arsimit u diskutua për dhunën në shkollat e Kosovës dhe se kush është fajtori për këtë gjendje. se janë shtuar rastet e fundit të dhunës në shkolla anekënd Kosovës?... Read more
21 Mar 2017
Drejtoresha e Arsimit në Komunën e Prishtinës, Arbërie Nagavci, duke e komentuar veprimin e mësueses Lendita Ilazi Fazliu në shkollën “Emin Duraku” e cila kishte publikuar foto të fëmijëve në grup të mbyllur të cilët nuk kishin mësuar... Read more
21 Nën 2016
  Ky Infografik i ChildHub përmbledh gjetjet e një raporti të UNICEF që shqyrton rezultatet e shumta të parandalimit të dhunës dhe programeve të ndërhyrjes të zbatuara në të gjithë globin. Projektet e nderhyrjes dhe reagimit të paraqitura në... Read more

Dhuna ndaj fëmijëve

Manual trajnimi - Dhuna me bazë gjinore që prek fëmijët dhe të rinjtë në lëvizje
Data e publikimit: 2019
Botuesi: BRIDGE project
Ky Manual Trajnimi është përgatitur në kuadër të projektit "Ndërtimi i marrëdhënieve përmes zhvillimit inovativ të ndërgjegjësimit të dhunës gjinore në Evropë (BRIDGE).
Manuali i Trajnimit për Lehtësuesit e të Rinjve
Data e publikimit: 2019
Botuesi: Projekti BRIDGE
 
Udhëzuesi për Treguesit e INSPIRE dhe Korniza e Rezultateve
Data e publikimit: 2018
Botuesi: UNICEF
INSPIRE është prezantuar në korrik të vitit 2016, nga Partnershipi Global për të Ndalur Dhunën ndaj Fëmijëve, si n
Progres për çdo fëmijë në epokën e SDG-ve
Data e publikimit: 2018
Botuesi: Data and Analytics Section, Division of Data, Research and Policy in UNICEF HQ
 
Doracaku INSPIRE dhe Udhëzuesi për Indikatorë
Data e publikimit: 2018
Botuesi: World Health Organisation

Faqet

Ky projekt është financuar nga: